sábado, 14 de septiembre de 2013

CRITICA

1714.Set de Rei/ Alfred Bosch Set de Rei és la primera de les tres novel·les que formen la trilogia de 1714, que narra els fets que van des de 1700, amb els preliminars i l'esclat de la Guerra de Succesió, fins al tràgic final d'aquesta, el 1714, quan es tanca el periple. El fil conductor d'aquesta trilogia és un personatge de ficció, John Sinclair, que és qui narra en primera persona tots els aconteixements. En aquest primer llibre, Sinclair apareix com un jove anglès, frívol i agosarat que rep un misteriós encàrrec de la corona anglesa: la seva missió serà infiltrar-se com a espia en terres catalanes i fomentar la revolta contra el rei Felip V, acabat de coronar. Per dur a terme els seus propòsits conta amb el suport d'anglesos influents i dels escrits anònims d'algú anomenat Hispalis. En un principi, Sinclair no sembla simpatitzar massa amb la causa catalana però, poc a poc, cedeix a la complicitat i acaba implicant-se totalment amb la societat d'acollida. Crec que la tasca de documentació històrica de Bosch és del tot admirable i la mescla de personatges reals i de ficció és molt encertada. Aquest primer capítol de la trilogia es podria dir que és el més lleuger dels tres, ja que la història transcorre, tret d'alguns passatges molt concrets, gairebé com una comèdia romàntica. Així doncs, aquesta novel·la funciona a la perfecció com a retrar dèpoca i també com a inici del marc històric de referència de la trilogia sencera. Al meu parer, és una novela destacable, tant literària com històricament.

miércoles, 11 de septiembre de 2013

NOTICIAS

La Editorial Lampedusa ha reanudado su labor después de las vacaciones estivales y uno de los nuevos proyectos que nos ocupa en este momento es la nueva novela de Jesús Cernuda, Una luz en el campo, que está en la parte final del proceso de edición y saldrá al mercado en el mes de octubre. Como recordaréis, Jesús Cernuda publicó anteriormente La fe de Oimiuq, que tuvo muy buena acogida por parte de los lectores.

NOTICIAS

Nos alegra informaros de que la novela de Editorial Lampedusa El secreto de Boca Verde, ha sido galardonada con el Premio Pandemia en la categoría de Mejor Novela de Ficción/Fantasía 2013. Nuestras felicitaciones más efusivas a su autor y amigo A.M.Caliani.